De största modenamnen

Eftersom vi älskar mode tänkte vi ge en liten uppdatering på några stora modenamn. Modenamnen som vi alla har hört men kanske vet lite om.

Giorgio Armani

Det namnet har vi alla hört. Märket Emporio Armani är nästintill synonymt med den välskräddade kostymen. Armani började 1975 och blev snabbt ett stort namn när han tog ut den stela linningen i dåtidens kostymer och skapade mjukare, skönare former. Armani är även ett av få modeföretag som vägrar anlita modeller med ett BMI (body mass index) under 18.

Christian Dior

En tungviktare i modebranschen vars företag föddes strax efter andra världskriget. Dior är riktade främst till kvinnor och är en stor skapare inom accessoarer och parfymer, förutom kläder. Med sin personliga, genombrytande stil förändrades modebranschen totalt och Dior sådde fröet som gjorde Paris till modets huvudstad.

Gianni Versace

Versace fick sin start runt 1978 och trots företagets ungdom har det blivit ett av världens största märken inom kläder, accessoarer, inredning och kosmetika. Grundaren blev tragiskt nog mördad och hans syster, Donatella Versace, ärvde företaget. Hon lyckades driva det minst lika bra som sin bror och märket växte och växte. Deras butiker är spridda över världen, men fokusen ligger på modestäderna såsom New York, Paris och Milano.

Mario Prada

Den italienska modegiganten började redan 1913. Märket växte tack vare att kläderna var inte bara för de rikaste och smalaste. Prada skapade inte bara kläder utan även läderaccessoarer, skor, resväskor och hattar. Företaget blev ännu populärare efter filmen ”Djävulen bär Prada” kom ut 2006.